Bli medlem

Ny eller blivande medlem? Kan alla träna judo?

Ja, alla kan träna judo.
Judoträning är anpassad efter olika förutsättningar som ålder och ambitionsnivå. Vi har en lekfull men fostrande judoträning för barn från 7 års ålder. Därefter har vi ungdoms- och vuxen-judo som kan inriktas på motion eller tävlingsjudo. Judo är lika lämplig för såväl flickor och pojkar som damer och herrar.
Det är en allsidig sport som har ett stort och varierat utbud av tekniker. Det finns alltid någon teknik som passar antingen man är lång eller kort, stark eller svag, tjock eller smal. Var och en kan hitta sin judostil.
Samtidigt som man tränar teknik förbättrar man sin kondition, smidighet, styrka. balans och får ett ökat självförtroende.

Vad gör man på en judoklubb?
Först och främst handlar det om att man är där för att träna, träffa nya vänner och ha kul.
Som nybörjare och särskilt för de som är under 12 år är det mycket judo-lek. Man kan lära sig mycket judo genom att leka. Det är viktigt att man tycker det är kul att träna.

Det första man får lära sig är att slå kullerbytta på ett lite annorlunda sätt. Därefter avancerar man allt eftersom. Man får lära sig att falla på ett särskilt sätt så man inte slår sig.
Efterhand som du lär dig mer, så får du prova att tävla på skoj mot andra på klubben.

Nybörjaren
Vi har intagning av nya medlemmar under hela terminen. Det är bara att prova på.
Höstterminen pågår från mitten av augusti till mitten av december.
Vårterminen börjar i mitten av januari och slutar i slutet av maj.

Nybörjare tränar i regel en gång per vecka fram tills de har erhållit det första bältet. Det brukar ta två terminer. Därefter kan man träna två gånger i veckan för att komma vidare lite snabbare. Som nybörjare har du möjlighet att prova på att träna judo under tre veckor, alltså tre gånger gratis, innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta och bli medlem i klubben. Vill du fortsätta vill vi att du betalar din medlems- och träningsavgift så snart som möjligt, så att du blir registrerad och olycksförsäkringen gäller för dig. Erlagda avgifter återbetalas ej om medlem slutar innan terminen är slut. Medlems- och träningsavgift betalas varje termin för sig.

Vad ska man ha på sig?
Man behöver inte skaffa judodräkt med en gång. Du kan använda en joggingdress med långa ärmar till att börja med. T-shirt och shorts fungerar inte!
Man använder sig av dräkten när man utövar judo. Man drar i kläderna och då måste de vara starka och tåla att dras i. Långa byxor skyddar mot brännmärken mot mattan när du tränar.

Judodräkt kan du köpa genom klubben. Priserna varierar mycket beroende på storlekar olika märken. När du köpt en judodräkt, så var rädd om den. Märk den med ditt namn. Tvätta din judodräkt ofta, men kör den inte i torktumlaren för då krymper den

———————————————————————————————-

Medlemsavgiften är förnärvarande 500:- om du fyller högst 16 år under året annars 600:-.
Familjerabatt! Två medlemmar från samma familj betalar full avgift. Övriga betalar endast 250:-/person.
Den som vill bli stödmedlem betalar 250:- per termin och har då också full rösträtt på årsmötet.

Se klubbinfo för betalningssätt

E-post är en bra informationsväg. Vi försöker sköta en hel del informationspridning på det sättet.

Vill du bli medlem? Kontakta oss på Ängelholms judo

…eller gå in och fyll i en anmälan här:
Anmälan om medlemskap!

(Kom ihåg att skriva vem/vilka adressen gäller).

I Ängelholms Judoklubb skapar vi givande och rolig judo genom utveckling och tydlighet.